26. november 2011

Happiness - summer edition

 Iz česa je sestavljena sreča? Je stkana iz sramežljivega sončnega vzhoda, nežnih kapljic dežja sredi vročega poletnega dne in močno pražene arome kave? Je skrita tudi v svobodnem premetavanju med morskimi valovi, teku, ko ti veter kuštra in vozla laske, ustvarja iz njih veliko zmešnjavo, zalepljeno s kaplicami pota in soljo nasičenim zrakom, smolnatem vonju borovcev, ki dajejo hladno skrivališče pred žgočim soncem?
Morda tiči v dobri knigi, ki razburka domišljijo in te odpelje v popolnoma drug svet, kjer se preizkušaš v povsem novih vlogah, norem ritmu komadov, na katere lahko s peresno lahkimi nogami preplešeš celo noč in smehu prijateljev, ki se skupaj s teboj smejejo povsem nerazumljivi šali. V kristalčkih soli, ki se zberejo na nežnih dlačicah trebuha in se v poletnem sončku diamantno svetlikajo, živi delček moje sreče ... Pa naslednji košček v čokoladnem sladoledu z nadrobljenimi piškotki, mavrici, ujeti na mojem najljubšem krilu, rožnatem lakcu na mojem palcu, mini srčku, narisanem s kulijem na skrivno mesto, skritim pred očmi ostalih. Nekaj sreče živi na nezapečenem koščku kože, ki ga je ustvaril trakec rožnatih kopalk, pa v vonju kokosovega olja za sončenje, mivki, ki mi zvesto hrusta med prstki, pod nohtki, v laskih, tudi v tistih najmanjših školjkicah, ki se skrivajo v njej in spadajo v svet Liliputancev. Doma je na moji terasi, na ploščicah, ki so zjutraj še osvežujoče hladne, v fosilnih ostankih školjk na kamniti oblogi sten, v šelestenju palminih listov in sramežljivem oglašanju parčka grlic, ki živi tam že leta. Razpršena je v pegicah na nosku, v vsakem vdihu slanega zraka in šumenju valov. Najdem jo, kjerkoli hočem, v čemerkoli. Povsod je, morda je potrebno samo malo pobrskati in bolje pogledati.

2 komentarja:

Katarina pravi ...

Res je! Vse prevečkrat vidimo samo težave in neljube stvari, tako da na te drobne stvari, ki so pravpravprav pomanjšane sreče, kar pozabimo

Evie pravi ...

Uh ja, jaz vztrajno zagovarjam to, da bi bilo z malo bolj pozitivno naravnanostjo ljudi, pol manj problemov. Ne pa, da iščemo rajši probleme kot srečo ;)