21. marec 2012

Sladoledasto

 Po dooolgem času me je zaneslo v trgovine (Spar in tisoč in ena pasja trgovina so v tej oznaki izvzete, tam sem reden abonent). Dejstvo je, da že nekako od božiča naprej moje misli plavajo v morju, se packajo s kremo ZF 30, pridobivajo pegice in uživajo v božajočih okusih poletnega sadja. Takšna pač sem. Božič je mimo, hop, potegnimo na dan kopalke pa pisane oblekice, kratke hlače, rožaste flipflopke in gremo na morje. No, julija seveda :) Poanta zime je tako v božiču in hej, zakaj bi odlašali in se še naprej skrivali pod pleteninami, če se je tudi pomlad odločila pohiteti in nas že lep čas razvaja s sončnimi žarki.
 Pasji kepici zato ni bilo prizanešeno in je bila že po tednu lulanja na pleničko izgnana na travico. Tako pridno zaliva travne bilke in modri laminat je že skoraj povsem varen pred lužami, ki bežijo iz njenega mini mehurja ob precej neprimernih tajmingih. Tako me tudi ni zapakirala v posteljo pljučnica, ki bi me lahko ujela, ko sem z eno roko na brisači, ki je ovijala kapljajoče lase in z drugo, ki je spretno objemala Bino in ji tiščala repek med nogice, tekla na vrt.
 Če se spomnimo na prvi stavek tega posta ... Trgovine, ja. Tiste s cunjcami za dvonožna bitja. Ženska bitja. Oh, letošnje kolekcije so naklonjene nam - večnim punčkam! Rožice, sladoledasti odtenki, volančki, čipke ... Ja, resnično, moja omara bo končno dočakala malo renoviranja. Danes sem vselila čudovito črtasto jopčko marelično-bež barve, po kateri se bo Bina lahko valjala do nezavesti pa se dlakica ali dve(sto) vseeno ne bo opazila, sledi pa pomlajevanje basic majčk. Katere barve? Joooj, ko pa jih je toliko - ciljam kar na sladoledasto mavrico in tokrat celo ne prisegam na klasično čokolado, naj bo v igri sadje!